Arkiv‎ > ‎

Aktuellt från 2010


100928
Passa på att göra dej av med allt brännbart skräp innan hösten. Vi eldar veckan innan den sista städdagen den 10 oktober, beroende på väderleken. Sen stänger eldningsplatsen och är inte tillgänglig för dumpning av grenar o dyl innan vi öppnar upp nästa säsong.
Var så vänlig och tänk på att vi som eldar inte vill vara kvar längre än ngn annan på städdagen, vid 13 tiden bör man ha lagt på allt som man vill ha eldat.
Om vädret tillåter tänder vi på även på söndagen den 10.
Grenar, plankor (ej tryckimpregnerat virke), osv EJ plast och metall eller stenmaterial.
Städdagen börjar klockan 11 och man skall vara avprickad och satt i arbete innan 11.30 för att kunna hävda sin städplikt.
Bröderna Palmer kommer med välfylld lastbil, kontanter eller efterkrav gäller som betalning.
Korvgrillning som vanligt.
Välkomna / styrelsen

Bästa gräsklipparen från Biltema. (100910 samtliga andra är defekta)100829
Enkät om snigelreducering
Hej odlare!
Britta Gussander (som föreläste om jord för oss i våras, och är kolonilottsodlare i Gubbängen), och Kari Larsen (som är kolonilottsodlare i Björkhagen), kommer att skriva en artikel i tidningen Koloniträdgården som beskriver kampen mot sniglarna. Britta och Kari hoppas på att jag ska kunna beskriva lite för dem hur det har varit för oss, så att våra erfarenheter också kan fungera som underlag för artikeln.

100701
Troligen natten till 1 juli har några lotter haft objudna gäster. Grindar och redskapslådor har öppnats/brutits upp och saker har spritts omkring. Vad vi kunnat se gäller det lotter 14, 15, 20, 32, 35 och 36. För dem vi inte fått tag på har vi plockat in grejer och stängt så gott det gick. På lott 36 hade också hela staketet vräkts omkull.
Hoppas att inte fler har drabbats!


Aldrig tidigare har det snickrats och byggts så mycket som i år, odlingsbäddar, fikaplatser och växthus. Det är underbart att se all denna iver och beslusamhet.......tänk bara på att det finns regler kring vad som får byggas och hur högt det får vara. En pergola får inte konstrueras så att det mer liknar en altan, ett växthus får inte vara byggt som en liten stuga, "uteplatsen" får inte dominera.

16/5 Föreläsning Jord och kompost
Söndagen den 16/5 kl. 15.00 har Britta Gussander, odlingspedagog och trädgårdsdesigner, lovat att komma till oss och berätta om jord, jordförbättring och kompost. Föreläsningen kommer att gå av stapeln på vårt koloniområde. Samling vid redskapsboden. Vi håller på ungefär en timme. 

Om det är dåligt väder håller vi i stället till i föreningslokalen på Skarabacken 13, där vi har haft årsmöten de senaste åren. I så fall tar Britta med sig jordprover och håller en inomhusföreläsning i stället. Om föreläsningen flyttas inomhus kommer ett anslag om det upp på infotavlan på redskapsboden.
Björn Larsson, studieansvarig

Söndag 9e maj första städdagen
Gångar rensades från ogräs, och grus lades ut. Korv som vanligt och biljetter till Skansen lottades ut.100417 Snigelreduceringen
Tyvärr hann snön lägga sig som ett frostskydd på marken innan kylan kom i höstas. Man kan därför befara att många sniglar och ägg har klarat sig. Om några veckor kommer sniglarna som har övervintrat hos oss att lägga sina första ägg. Det är alltså just nu vi har chansen att se till att det här blir en (ännu) bättre sommar än den förra året, då vi hade förhållandevis få sniglar på vårt område.


Vi har fått en fråga från Ellen Heed som läser på 
Samhällsplanerarlinjen vid Stockholms Universi-
tet. Hon skriver sin C-uppsats om stadsodlingar 
och skulle vilja komma i kontakt med kolonister 
för intervjuer. Slå henne en signal om du vill bli 
intervjuad på 0739812054.Tillägg eldningshög: man får inte lägga impregnerat virke där, det måste lämnas på ÅVC
Impregnerat virke får ej eldas privat.Underordnade sidor (1): 100829 enkät om snigelreducering
Comments